MIKA HÄKKI

Mika Häkki - Falling Sky

Mika Häkki, känd som en tredjedel av det högljudda stoner-/doombandet MONOLORD, släppte sin solo-debutsingel ”Falling Sky” fredag 25 mars. Detta första smakprov på hans kommande album, som består av 11 låtar fyllda med melankoli, ensamhet och introspektiv själaskådning, är den perfekta blandningen av Mikas musikaliska intressen; att vara ett stort fan av country och alternativ musik hela sitt liv, ihop med hans erfarenhet från tidigare band såväl som hans uppväxt och utveckling som artist.

Även om han är en etablerad musiker är detta första gången Mika ensam kliver in i rampljuset och uppträder som sångare. Materialet till skivan började skapas redan innan pandemin slog till, men det långa uppehållet från att turnera och spela livemusik var ett perfekt tillfälle att dyka ned i djupet av att uttrycka sig på nya sätt. Isoleringen och känslan av ensamhet märks i texterna och melodierna över hela albumet, något som också kan kopplas till hans finska ursprung och beundran för de klassiska arketyperna i äkta countrymusik.

 

Mika-Häkki_press01

Falling Sky” är på många sätt och vis den perfekta introduktionen till Mika Häkki som soloartist: musikaliskt är det traditionellt men ändå melodiskt, känslomässigt och brett – medan texten talar om att vara vilsen och ensam, exponerar konspirationsteoretiker som pekar finger åt den ständigt fallande himmelen samtidigt som de skyller på alla andra – när i slutändan allt vi vill är att hela den här charaden ska vara över.

Falling Sky finns ute på alla digitala plattformar och släpps i samarbete med 333 Company.
Frågor? Kontakta carl@333company.se

Spotify: https://open.spotify.com/track/2m8dfBId2EDfMzDBTk7mgt?si=MKw2vb5XQlevSCybOFn3Gg

Tidal: tidal.com/browse/album/221097733

Apple Music/iTunes: https://music.apple.com/se/album/falling-sky-single/1614457589